Csípőízület

 Megfelelő az a felvétel, amely kontrasztos (a dorsalis acetabularis perem a combcsontfej árnyékán keresztül látható), a teljes medence a csípőlapátoktól látható. A combcsontok párhuzamosak egymással, a medence hossztengelyével és a röntgenfilmmel. A beállítás szimmetrikus (a csípőlapátok és a foramen obturatoriumok egyformák), a térdkalácsok a combcsontok tengelyében, az árkukban helyeződnek. A térdízületek láthatók a felvételen. A jobb és bal oldal megjelölésre került. A chipszám megmásíthatatlan módon szerepel a felvételen.
A fenti kritériumoknak meg nem felelő röntgenfelvételeket (különösen gyakori hiba a medence hossztengelye melletti elbillenése, amely a csípőlapátok és a foramen obturatumok aszimmetriájáról ismerhető fel, és befolyásolja a Norberg szög értékét), nem bíráljuk el.

Amennyiben a röntgenkép alkalmas a bírálatra a bizottság tagjai a felvétel részletes vizsgálata alapján kitöltik a bírálati lapot, melynek összesítése alapján kijön az adott kutya minősítése. Az eredményről hologrammal és szárazbélyegzővel hitelesített kétnyelvű tanúsítványt állítunk ki, és azt az állattulajdonos címére postázzuk.

Tanúsítvány