Szűrések

Általános információk

Egyesületünk csípőízületi és könyökízület diszplázia, vállízületi oszteokondrózis, térdkalácsficam, valamint ágyék-kereszttáji átmeneti csigolya (LTV) szűréseket végez.
A térdkalácsficam szűrést egyesületi tagjaink saját rendelőjükben végzik, és azonnal kiadják a hologramos matricával hitelesített, lebélyegzett bírálati lapot az eredményről.
A többi szűrés esetében az egyesületünkkel együttműködési szerződést (Letöltések menüpont) kötött, a felvételt készítő állatorvos feladata a röntgenfelvétel, a törzskönyv mindkét oldalának fénymásolata, az egységes kísérőirat (Letöltések menüpont) és a bírálati díj befizetéséről szóló igazolás megküldése az egyesület tirkárságára a titkarsag@kisallatortopedia.hu email címre. A bírálati díj bírálandó ízületenként 6000.-Ft. Kérjük ügyeljen arra, hogy a bírálati díj befizetője ugyanaz legyen, mint aki a törzskönyvben és a kísérőiraton szerepel, vagy ha ez nem így van, jelölni kell, hogy milyen tulajdonos melyik állatához tartozik az adott befizetés. Adminisztrációs és befizetési ügyekben a titkarsag@kisallatortopedia.hu emailcímen lehet egyeztetni, érdeklődni. 
Csípő- és vállízület esetében a bírálat minden hónap utolsó csütörtöki napján van. Azok a felvételek kerülnek bírálatba, melyek előző hét péntekig beérkeznek. A bírálati lapot és a kétnyelvű, hologramos matricával és szárazbélyegzővel hitelesített tanúsítványt a bírálatot követő 10 napon belül postázzuk az állat tulajdonosa részére, és kizárólag oda. Amennyiben külföldi címre kérik a postázást, a bírálati díjon felül 1500.-Ft postaköltség befizetése is szükséges.
Könyökízület és LTV szűrés esetén a bírálat folyamatosan, a felvételek beérkezésének ütemében zajlik. A tanúsítványok postázása legkésőbb 30 napon belül történik meg.

Felülbírálati lehetőség:

Ha Ön a kapott eredménnyel nem elégedett, lehetősége van felülbírálatot kérni. Csípő- és vállízület, valamint LTV esetében az egyesület elnöke egyszemélyben, könyökízület esetén a könyök munkacsoport elnöke egyszemélyben végzi a felülbírálatot.
Felülbírálathoz az alábbiak szükségesek:
A felülbírálati díj befizetése (ízületenként 6000.-Ft), és erről igazolás csatolása.
Szabadon írt felülbírálati kérelem, melyben megjelölésre került az eredeti bírálat száma, a tulajdonos, és a kutya adatai.
Ezen kívül:
Csípőízület esetén egy új nyújtott, és egy béka pozícióban készült röntgenfelvétel beküldése.
Könyökízület esetén egy maximálisan hajlított és egy 120 fokban nyújtott oldalitrányú (mediolateralis) felvétel beküldése.

Az egyes szűrésekre vonatkozó részletesebb információkért kérjük válasszon a felső sáv menüpontjaiból.