Szűrések

Általános információk

Egyesületünk csípőízületi és könyökízület diszplázia, vállízületi oszteokondrózis, térdkalácsficam, valamint ágyék-kereszttáji átmeneti csigolya (LTV) szűréseket végez.
A térdkalácsficam szűrést egyesületi tagjaink saját rendelőjükben végzik, és azonnal kiadják a hologramos matricával hitelesített, lebélyegzett bírálati lapot az eredményről.
A többi szűrés esetében az egyesületünkkel együttműködési szerződést (Letöltések menüpont) kötött, a felvételt készítő állatorvos feladata a röntgenfelvétel, a törzskönyv mindkét oldalának fénymásolata, az egységes kísérőirat (Letöltések menüpont) és a bírálati díj befizetéséről szóló igazolás megküldése az egyesület tirkárságára a titkarsag@kisallatortopedia.hu email címre. A bírálati díj bírálandó ízületenként 8000.-Ft. Kérjük ügyeljen arra, hogy a bírálati díj befizetője ugyanaz legyen, mint aki a törzskönyvben és a kísérőiraton szerepel, vagy ha ez nem így van, jelölni kell, hogy milyen tulajdonos melyik állatához tartozik az adott befizetés. Adminisztrációs és befizetési ügyekben a titkarsag@kisallatortopedia.hu emailcímen lehet egyeztetni, érdeklődni. 
Csípő- és vállízület esetében a bírálat minden hónap utolsó csütörtöki napján van. Azok a felvételek kerülnek bírálatba, melyek előző hét péntekig beérkeznek. A bírálati lapot és a kétnyelvű, hologramos matricával és szárazbélyegzővel hitelesített tanúsítványt a bírálatot követő 10 napon belül postázzuk az állat tulajdonosa részére, és kizárólag oda. Amennyiben külföldi címre kérik a postázást, a bírálati díjon felül 1500.-Ft postaköltség befizetése is szükséges.
Könyökízület és LTV szűrés esetén a bírálat folyamatosan, a felvételek beérkezésének ütemében zajlik. A tanúsítványok postázása legkésőbb 30 napon belül történik meg.

Felülbírálati lehetőség:

Ha Ön a kapott eredménnyel nem elégedett, lehetősége van felülbírálatot kérni. Csípő- és vállízület, valamint LTV esetében az egyesület elnöke egyszemélyben, könyökízület esetén a könyök munkacsoport elnöke egyszemélyben végzi a felülbírálatot.
Felülbírálathoz az alábbiak szükségesek:
A felülbírálati díj befizetése (ízületenként 8000.-Ft), és erről igazolás csatolása.
Szabadon írt felülbírálati kérelem, melyben megjelölésre került az eredeti bírálat száma, a tulajdonos, és a kutya adatai.
Ezen kívül:
Csípőízület esetén egy új nyújtott, és egy béka pozícióban készült röntgenfelvétel beküldése. (információk a szűrésről menüpont)
Könyökízület esetén egy maximálisan hajlított és egy 120 fokban nyújtott oldalitrányú (mediolateralis) felvétel beküldése.

Az egyes szűrésekre vonatkozó részletesebb információkért kérjük válasszon a felső sáv menüpontjaiból.